Niedługo na blogu · Pieczywo

Chleb z garnka

chleb

Moi kochani, dzisiaj robię Wam tylko sporo smaku, bo przepis na przepyszny i bardzo prosty chlebek z garnka dopiero pojawi się na blogu. Przepis ostatnio bije w internecie rekordy popularności. Musiałam więc sprawdzić, czy na chleb na prawdę wychodzi tak pyszny i ma „obłędnie” chrupiącą skórkę.

Dzisiaj mogę już powiedzieć, że z małymi modyfikacjami w recepturze, bochenek smakuje rewelacyjnie. U mnie nie zdążył do końca ostygnąć, a już został pożarty. Ciepłe pajdy posmarowane grubo masłem, które niemal natychmiast się rozpuszczało i wsiąkało w mięciutki, pachnący miąższ. Coś pysznego!!!

chleb2

Tak więc niedługo podzielę się z Wami sposobem w jaki przygotowuję ten chleb no i nie mogę się oprzeć, aby chociaż trochę nie poeksperymentować z dodatkami. Co dodalibyście najchętniej do takiego chlebka? Zioła, czosnek, cebulkę, ziarna słonecznika, dyni, siemienia lnianego? A może wersja na słodko – suszone śliwki, figi, morele?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *