lekkie śniadania

Jajka po wiedeńsku

Nadchodzi czas, kiedy potrawy jajeczne odgrywają główną rolę w naszej kuchni. Zamierzam pokazać Wam kilka sposobów na przygotowanie takich jajecznych potraw. Dzisiaj propozycja doskonała na śniadanie, jak i na kolację. Jajka po wiedeńsku.

Składniki:

jajka + szklanki

sól, pieprz, szczypiorek

woda

Wykonanie:

Jajka wbijamy do szklanek. W garnku gotujemy wodę i do wrzącej wstawiamy szklanki z jajkami. Poziom wody powinien być powyżej jajek. Gotujemy w ten sposób jajka przez 3 minuty. Wyjmujemy szklanki, jajka delikatnie solimy, pieprzymy i posypujemy szczypiorkiem. Jemy prosto ze szklanek. Pyyyyycha!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *