lekkie śniadania

Omlet z koktajlowymi pomidorkami

Coś pysznego 🙂

Składniki:
4 jajka
1/2 średniej cebuli
8 pomidorków koktajlowych
5 plastrów szynki
1/4 papryki
zioła (bazylia + oregano)
oliwa z oliwek
sól i pieprz
Wykonanie:
Na patelnię posmarowaną oliwką wrzucamy pokrojoną szynkę, posiekaną cebulę i paprykę. Lekko podsmażamy. Zalewamy rozkłóconymi jajkami z solą, pieprzem i ziołami.
Dodajemy pomidorki. Przykrywamy i smażymy, co jakiś czas podważając brzegi, aż góra omletu się zetnie, a spód przyrumieni. Jeżeli smażymy omlet pod przykryciem, nie musimy go odwracać na drugą stronę.

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *