Pasty kanapkowe

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam eksperymenty z pastami kanapkowymi. Próbuję często różnych połączeń – takie pasty cudownie zastępują popularne smarowidła typu masło, albo tłuste serki. Dzisiaj klasyka – pyszna pasta jajeczna z dodatkiem szczypiorku. Pasuje chyba do wszystkiego. Jeśli lubicie i możecie jeść jajka – polecam 🙂

Składniki:

2 jajka

1 łyżka musztardy

1 ogórek konserwowy

2 łyżki kefiru

szczypiorek, sól, pieprz

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo i dokładnie rozgniatamy widelcem. Ogórek i szczypiorek drobniutko kroimy. Dodajemy do jajek razem z musztardą i kefirem. Kefir możemy oczywiście zastąpić majonezem, ale wersja z kefirem będzie bardziej light 🙂 Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, posypujemy szczypiorkiem. Porządnie wszystko mieszamy.

One thought on “Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *